Maandviering: de herfst.

Spannend....vandaag hebben we twee optredens gehad met onze maandviering! We zongen liedjes over de herfst en de juf vertelde er een verhaaltje bij! Ook konden we op het digibord allerlei plaatjes zien over de herfst. Het ging over kastanjes, eikeltjes, blaadjes, spinnen, eekhoorns en paddenstoelen. Wat hebben we goed gezongen! 

Herfst, herfst, herfst is weer gekomen
daar komt de wind, hij schudt aan alle bomen.
Alle bladeren vallen, de takken worden kaal,
we trekken onze jassen aan, allemaal.

Vanaf volgende week gaan we werken over de bakker en......sinterklaas!

De groetjes van de vlindergroep. 

bouwen

In de bouwhoek liggen kaarten met bouwvoorbeelden van makkelijk tot moeilijk. Giovanni en Bradley hebben de moeilijkste kaarten nagebouwd! Knap hoor. Ze zijn er zelf erg trots op en de juffen ook!

Zo zijn de kinderen bezig met de ruimtelijke oriëntatie. Wat is boven, wat onder, hoe maak ik het stabiel.

We zijn in de klas nog steeds bezig met het thema van de kinderboekenweek. Familie, ouder worden, opa en oma, maar nu praten en werken we ook over de herfst. Hier gaat  over 2 weken ook onze maandviering over. 

Met rekenen zijn we bezig met de buurgetallen en de plaats van de getallen in de getallenrij.
Met taal leren we van letters woorden te maken (auditieve synthese), zoals b-oo-m. En we rijmen en we klappen woordstukjes (lettergrepen).

Vorige week is Noëlle bij ons in de klas gekomen. Ze heeft al wat vriendinnetjes! Jammer genoeg gaat Keano binnenkort verhuizen. We wensen hem heel veel plezier op zijn nieuwe school!

Met vriendelijke groeten, de juffen van de Vlindergroep.

Woensdag: groente- en fruitdag.

Bijna alle kinderen genieten van hun groente of fruit op woensdag! We kijken waar er het meeste van is meegenomen, wie de langste banaan heeft of de grootste appel, de meeste druiven, enz. We koppelen er gelijk een rekenlesje aan vast!

Vossenjacht